Екипажът на Царевна не е заложник. Хората могат да се приберат,

...
Екипажът на Царевна не е заложник. Хората могат да се приберат,
Коментари Харесай

Премиерът: Екипажът на Царевна не е заложник, хората могат да се приберат, ако искат

Екипажът на " Царевна " не е пленник. Хората могат да се приберат, в случай че желаят. Това разяснява министър председателят Кирил Петков през днешния ден пред депутатите. И добави, че на моряците се доставя храна на пристанището. 

" Във всеки един миг, когато те решат, могат да бъдат евакуирани, само че избират да стоят, тъй като, в случай че капитанът напусне кораба, всеки може да го превземе. В момента това е техен избор, нямат заплаха за живота, нямат заплаха да бъдат без храна и вода и ние следим обстановката деликатно ", допълни министър-председателят. Той изясни, че останалите хора от екипажа стоят и чакат да видят дали и по кое време самият кораб ще може да бъде придвижен от пристанището в Мариупол към България.

С другия кораб в Черноморск също сме в непрекъсната връзка и аз доста се надявам скоро целият кораб да може да бъде освободен от пристанището, само че там, както знаете, има интервенция за унищожаване на мини, сподели Петков. По думите му няма заплаха нито за живота на хората в този миг, нито са застрашени от дефицит на доставки.

Миналия месец 14 български жители и един жител на Украйна, ученик на българското военноморско учебно заведение, бяха евакуирани от пристанището на Мариупол и по-късно се прибраха в България. Петима моряци останаха на борда на кораба " Царевна " по лично предпочитание - трима български и двама украински жители, в това число капитанът на кораба, съобщи dunavmost.com.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР